Stichting De Eerste Steen

LAAN VAN VLAANDEREN 205 | 1066 JL AMSTERDAM | tel. 020 6694037

Literaire vertalingen

De stichting werkt met ervaren vertalers van literatuur (Reina Dokter, Roel Schuyt).
Reina Dokter heeft een twintigtal vertalingen uit het Kroatisch, Servisch en Bosnisch op haar naam staan en ontving voor haar vertalingen de Aleida Schotprijs.
Reina Dokter en Nada Pinterić vertaalden voor Kroatische literaire tijdschriften werken van Nederlandse dichters zoals Willem van Toorn, Anna Enquist, Huub Beurskens, Elly de Waard, Stefan Hermans.
De stichting werkt ook op adviserend gebied en voor vertalingen samen met Poetry International en Stichting Dunya in Rotterdam. Tevens adviseert zij het Nederlands Literair Productie- en Vertalingenfonds.
Verder vertaalden Nada Pinterić en Reina Dokter drie toneelstukken voor theatergroepen in Zagreb. In het kader van een symposium over kinderliteratuur in 1997 publiceerden zij de verhalenbundel 'Vertrouw nooit een draak'.

Stichting
| Doelstelling | Literaire vertalingen | Kroatische lessen | Publicaties | Contact | Links